Zdroje inulinu v potravě a jeho dietetický význam – Mgr. Eva Šebestová
Mgr. Eva Šebestová
Bakalářská práce
Zdroje inulinu v potravě a jeho dietetický význam
Source of inulin in food and its dietetic importance
Anotace:
Inulin je polysacharid složený z jednotek fruktózy. Inulin je zasobní polysacharid některých rostlin, nejvíce je obsažen v rostlinách z čeledi hvězdicovitých(Asteraceae). Inulin odolává enzymům gastrointestinálního traktu, je metabolizován až bakteriemi tlustého střeva. Pro své charakteristické vlastnosti je inulin přidáván do některých druhů potravin a tím snižuje jejich energetickou hodnotu. Inulin …víceAbstract:
Inulins are polymers mainly comprised of fructose. Inulins are group of naturally occuring polysacharides produced by many types of plants, such as plants of Compositae family. Inulin is indigestible by the human enzymes. It is only in the colon that bacteria metabolise inulin. Inulin is used increasingly in food, because of unusual nutritional characteristics. Nutritionally, it is considered a form …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 17. 5. 2007
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/if6k2/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 7. 6. 2007
- Vedoucí: doc. MUDr. Jan Šimůnek, CSc.
- Oponent: MVDr. Halina Matějová
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Lékařská fakultaMasarykova univerzita
Lékařská fakultaBakalářský studijní program / obor:
Specializace ve zdravotnictví / Výživa člověka
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.