Stabilizace kalů s vyšším obsahem huminových látek z potravinářského průmyslu – Bc. Tereza Nováková
Bc. Tereza Nováková
Master's thesis
Stabilizace kalů s vyšším obsahem huminových látek z potravinářského průmyslu
Stabilisation of sludge with higher content of humic substances from the food industry
Abstract:
Diplomová práce se zabývá problematikou složení kalů z potravinářského průmyslu, jejich úpravou procesem stabilizace aplikací aditiv a následnými možnostmi využití. Vzhledem k obsahu škodlivin v kalech je v práci nejprve uvedena platná legislativa týkající se nakládání a využití tohoto druhu odpadu. V další části se práce detailně věnuje charakteru kalů, procesu stabilizace a nejčastěji používaným …moreAbstract:
The diploma thesis deals with the issue of the composition of sludge from the food industry, their treatment through the stabilization process using additives, and subsequent possibilities for utilization. Due to the presence of harmful substances in sludge, the thesis first introduces the valid legislation regarding the handling and use of this type of waste. In the next section, the thesis focuses …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 2. 4. 2023
Thesis defence
- Date of defence: 17. 5. 2023
- Supervisor: Ing. Tereza Hnátková, Ph.D.
- Reader: Ljuba Zídková, Ing., externi
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
NOVÁKOVÁ, Tereza. \textit{Stabilizace kalů s vyšším obsahem huminových látek z potravinářského průmyslu}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Environmental Sciences. 2023. Available from: https://theses.cz/id/1ge97k/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta životního prostředíCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Environmental SciencesMaster programme:
Nature Conservation
Theses on a related topic
-
Posouzení kvality organických hnojiv a kalů z čistíren odpadních vod a možnosti jejich využití v ekologickém zemědělství
Mojmír Koščo -
Zpracování biologicky rozložitelných zbytků z potravinářského průmyslu
Barbora Jindrová -
Odstranění toxických kovů z kalů ČOV z chemického průmyslu pomocí bakterií
Miroslav Pirkl -
Assessment of the Financial Position and Performance of the Chosen Companies in the Food Retail Industry
Viktoriia Sharkova -
The application of a subscription-based business model in the food and beverage industry
Aiman Al Masani -
The Comparison of Productivity in the Food Industry from International Perspective
David Kovář -
Huminové látky ve výživě drůbeže
Terezie Straková -
Studium tepelné stabilizace nanovlákenných materiálů z polyvinylalkoholu s inkorporovaným lipofosfonoxinem
Roman Janků
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights