Jana Vosmeková
Bachelor's thesis
Pivovarnictví a analýza piva
Brewing and beer analysis
Abstract:
Bakalářská práce se věnuje charakteristice Českého piva, jeho výrobě a látkám v pivu obsaženým. Dále se zabývá parametry určenými pro hodnocení kvality piva a analytickými metodami, které se používají pro stanovení látek přirozeně se v pivu vyskytujících. V neposlední řadě je práce věnována i látkám, které výslednou kvalitu piva mohou zhoršit.Abstract:
The bachelor thesis deals with the characteristics of Czech beer, its production and the substances contained in beer. Further, the parameters intended for the evaluation of beer quality and analytical methods that are used to determine substances naturally occurring in beer are discussed. Last but not least, the work is devoted to substances that can worsen the resulting quality of beer.
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 1. 7. 2022
Accessible from:: 31. 12. 2999
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Lenka Česlová, Ph.D.
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
Vosmeková, Jana. Pivovarnictví a analýza piva. Pardubice, 2022. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniversity of Pardubice
Faculty of Chemical TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Vliv ročníkové variability chmelů na profil aromatických látek, jejich přenos a chování při stárnutí studeně chmeleného piva
Lenka Straková -
Vliv přídavku bylin na kvalitu fermentačního procesu při výrobě piva
Martin Buchta -
Možnosti chmelení piva za studena
Jana Hlaváčková -
Možnosti chmelení piva chmelovými extrakty a výrobky z chmele
Kateřina Tichá -
Produkce biogenních aminů bakteriálními izoláty mléčného kvašení z procesu výroby piva
Veronika Mandová -
Chmelové produkty a možnosti jejich použití při výrobě piva a dalších nápojů.
Kateřina Tichá -
Obsah polyfenolů v pivu a jeho koloidní stabilita v závislosti na množství stabilizačního prostředku
Iveta Černošková -
Biologicky aktivní polyfenoly pivovarských surovin a jejich změny při zpracování
Alexandr Mikyška