Přístup spotřebitelů v České republice k hmyzu jako potravině nového typu – Karolína Bartáková
Karolína Bartáková
Bachelor's thesis
Přístup spotřebitelů v České republice k hmyzu jako potravině nového typu
Acceptance of edible insects by Czech consumers
Abstract:
Tato bakalářská práce je věnována využití šestinohých živočichů – hmyzu, jako potraviny nového typu a jejího akceptování v České republice. Cílem práce bylo zjištění názoru veřejnosti na konzumaci hmyzu, produktů z hmyzu a masa z hospodářských zvířat krmených hmyzem. V teoretické části jsem se věnovala souhrnu základních informací o této alternativní potravině, jako jsou například důvody hledání nových …moreAbstract:
This bachelor thesis is dedicated to the use of six-legged animals - insects, as a novel food and its acceptance in the Czech Republic. The thesis aims to find out the public opinion on the consumption of insects, foods containing insects and meat from farm animals fed on insects. The theoretical part is focused on a summary of basic information about this alternative, such as the reasons for finding …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 21. 7. 2020
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Martin Kulma, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
BARTÁKOVÁ, Karolína. \textit{Přístup spotřebitelů v České republice k hmyzu jako potravině nového typu}. Online. Bachelor's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2020. Available from: https://theses.cz/id/1kflf2/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme / field:
Animal Science / Animal Science
Theses on a related topic
-
Uvádění na trh potravin s využitím hmyzího proteinu jako potraviny nového typu: návrh a rozpočet marketingové strategie.
Helena Ukropcová -
Potraviny nového typu
Vít Markovič -
Potraviny nového typu tzv. superpotraviny
Lucie Hellebrandová -
Potraviny nového typu na českém trhu
Katarína MIKLOŠOVÁ -
Právní úprava potravin nového typu v rámci EU
Lucie Šálková -
Nové potraviny v Evropě
Martina Vysoudilová -
BIOPOTRAVINY A POTRAVINY NOVÉHO TYPU Z HLEDISKA NUTRICE A OCHRANY ZDRAVÍ SPOTŘEBITELE
Jaroslava DUBNOVÁ -
New Types of Media and its Influence on the Corporate Communication
Ayoung Park
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights