Bc. Vanda STRÁNSKÁ

Diplomová práce

Izolace a stanovení vitaminu D v mléce

Isolation and determination of vitamin D in milk
Anotace:
Diplomová práce pojednává v teoretické části o fyziologických účincích vitaminu D, jeho přítomnosti v různých potravinách a možnostech jeho izolace. Dále je popsán princip kapalinové chromatografie. V experimentální části jsou popsány postupně jednotlivé izolační kroky pro stanovení vitaminu D, technika zmýdelňování a následné zakoncentrování vzorku. Byly nastaveny chromatografické podmínky, za kterých …více
Abstract:
The theoretical part of the graduation theses diserts on physiological effects of vitamin D, its presence in various nourishment and possibilites of its isolation. Further there is a description of liquid chromatography. In the experimental part there are subsequently described individual isolation steps of vitamin D determination, technique of saponification and concentration of sample. There were …více
 

Klíčová slova

HPLC vitamin D
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 5. 2011
Identifikátor: 22642

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Daniela Sumczynski, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

STRÁNSKÁ, Vanda. Izolace a stanovení vitaminu D v mléce. Zlín, 2011. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 20. 05. 2011

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Magisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin