Technologie výroby zkvašeného jablečného moštu typu cider – Marek Kubáň
Marek Kubáň
Bachelor's thesis
Technologie výroby zkvašeného jablečného moštu typu cider
Production technology of cider-type fermented apple must
Abstract:
Bakalářská práce pojednává o zkvašeném jablečném moštu typu cider. Konkrétně se tato práce zabývá charakterizací, technologií výroby tohoto nápoje a mikrobiálními kulturami využívanými k výrobě cideru. V této práci jsou navíc popsány faktory ovlivňující organoleptické vlastnosti ciderů a možná rizika spojená s konzumací těchto nápojů.Abstract:
This bachelor thesis treats about cider type fermented apple must. Specifically, the thesis deals with characterization, production technology of this beverage and microbial cultures used for the production of cider. Moreover, there are described factors influencing ciders organoleptic properties and possible risks connected with these beverages consumption.
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 20. 5. 2019
Thesis defence
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
Kubáň, Marek. Technologie výroby zkvašeného jablečného moštu typu cider. Zlín, 2019. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Chemistry and Food Technologies
Theses on a related topic
-
Možnosti aplikace mastných kyselin při ukončení alkoholové fermentace
Michal Černoch -
Technologie výroby kyselých a spontánně kvašených piv
Vojtěch Růžička -
Technologie výroby a hodnocení jakostních parametrů bílých sýrů v solném nálevu
Dominika Mištová -
Vliv různé technologie bílého vína na obsah oxidu siřičitého
Antonín Ivan -
Modelová technologie výroby bílého vína a odrůdové rozdílnosti
Radoslav Mičo -
Technologie výroby bílých sýrů v solném nálevu
Dominika Mištová -
Vliv technologie výroby na mikrobiologickou jakost chleba
Helena Valentová -
Pivovarské technologie v ČR a ve světě
Pavlína Hambálková