Sabina FOLTÝNOVÁ

Bachelor's thesis

Des collocations du verbe et du nom dans les recettes de cuisine

Collocation of verbs and nouns used in recipes
Abstract:
In this thesis, we are concerned with collocation of verbs and nouns used in recipes and analyse a corpus of French recipes. First of all, we generally focus on collocations. The principal theme of the theoretical part is an analysis of characteristics where we concetrate on the aspects that play an important role in the recognition of individual collocations. The individual dimensions (syntagmatic …more
Abstract:
V této bakalářské práci se budeme věnovat kolokacím sloves a podstatných jmen v receptech a rozebírat korpus jednotlivých francouzských receptů. Nejdříve se obecně zaměříme na kolokace. Stěžejním tématem v teoretické části je analýza vlastností, kde se budeme soustředit na aspekty, které hrají důležitou roli v rozpoznání jednotlivých kolokací. Nedílnou součástí výše uvedeného tématu jsou jednotlivé …more
 
 
Language used: French
Date on which the thesis was submitted / produced: 7. 4. 2015
Accessible from:: 7. 4. 2015

Thesis defence

  • Supervisor: Mgr. Jan Lazar, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

FOLTÝNOVÁ, Sabina. Des collocations du verbe et du nom dans les recettes de cuisine. Ostrava, 2015. bakalářská práce (Bc.). OSTRAVSKÁ UNIVERZITA V OSTRAVĚ. Filozofická fakulta

Full text of thesis

Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 7.4.2015

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • Soubory jsou od 7. 4. 2015 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty, autentizovaným studentům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: OSTRAVSKÁ UNIVERZITA V OSTRAVĚ, Filozofická fakulta

University of Ostrava

Faculty of Arts

Bachelor programme / field:
Philology / French for Business

Theses on a related topic

  • No theses on a related topic available.