Des collocations du verbe et du nom dans les recettes de cuisine – Sabina FOLTÝNOVÁ
Sabina FOLTÝNOVÁ
Bakalářská práce
Des collocations du verbe et du nom dans les recettes de cuisine
Collocation of verbs and nouns used in recipes
Abstract:
In this thesis, we are concerned with collocation of verbs and nouns used in recipes and analyse a corpus of French recipes. First of all, we generally focus on collocations. The principal theme of the theoretical part is an analysis of characteristics where we concetrate on the aspects that play an important role in the recognition of individual collocations. The individual dimensions (syntagmatic …víceAbstract:
V této bakalářské práci se budeme věnovat kolokacím sloves a podstatných jmen v receptech a rozebírat korpus jednotlivých francouzských receptů. Nejdříve se obecně zaměříme na kolokace. Stěžejním tématem v teoretické části je analýza vlastností, kde se budeme soustředit na aspekty, které hrají důležitou roli v rozpoznání jednotlivých kolokací. Nedílnou součástí výše uvedeného tématu jsou jednotlivé …více
Jazyk práce: francouzština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 7. 4. 2015
Zveřejnit od: 7. 4. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Mgr. Jan Lazar, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
FOLTÝNOVÁ, Sabina. Des collocations du verbe et du nom dans les recettes de cuisine. Ostrava, 2015. bakalářská práce (Bc.). OSTRAVSKÁ UNIVERZITA V OSTRAVĚ. Filozofická fakulta
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 7.4.2015
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 7. 4. 2015 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty, autentizovaným studentům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: OSTRAVSKÁ UNIVERZITA V OSTRAVĚ, Filozofická fakultaOSTRAVSKÁ UNIVERZITA V OSTRAVĚ
Filozofická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Filologie / Francouzština ve sféře podnikání
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.