Zhodnocení využívání různých druhů tuků ve veřejném stravování – Bc. Tereza Švíková
Bc. Tereza Švíková
Diplomová práce
Zhodnocení využívání různých druhů tuků ve veřejném stravování
Assessing the use of different types of fats in public catering
Anotace:
Nadbytečná konzumace tuků s nevhodným složením mastných kyselin může vést ke zvýšenému riziku vzniku metabolického syndromu, kardiovaskulárních onemocnění, diabetu mellitu 2. typu či obezitě. Cílem bylo zjistit, jaké tuky jsou běžně používané na různé kulinární úpravy pokrmů v zařízeních veřejného stravování. Metoda zjišťování probíhala formou dotazníkového šetření. Dotazováno bylo 203 zařízení veřejného …víceAbstract:
Excessive consumption of fat with inappropriate fatty acid composition may lead to an increased risk of developing metabolic syndrome, cardiovascular disease, type 2 diabetes or obesity. The goal was to find out what fats are commonly used to prepare meals in public eating establishments. The survey was carried out in the form of a questionnaire. 203 public eating establishments (school canteens, employee …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 10. 4. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Monika Sabolová, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
ŠVÍKOVÁ, Tereza. \textit{Zhodnocení využívání různých druhů tuků ve veřejném stravování}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2019. Dostupné z: https://theses.cz/id/1mn5r0/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Výživa a potraviny / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Trans mastné kyseliny ve výživě člověka a jejich vliv na zdraví
Alena Tokareva -
Trans nenasýtené mastné kyseliny vo výžive človeka
Lucia Balleková -
Význam cis/trans-nenasycených mastných kyselin ve výživě člověka
Lucie Figallová -
Nenasycené mastné kyseliny ve stravě hospitalizovaných pacientů
Veronika KONHEFROVÁ -
Obsah trans-nenasycených mastných kyselin ve vybraných potravinářských výrobcích
Klára Nohynková -
Inhibice oxidace lipidů během smažení pomocí přírodních antioxidantů
Alena Bulínová -
Vliv odrůdy brambor na žluknutí smažicího média
Aneta Blažková
Název
Vložil
Vloženo
Práva