Zpomalení zralosti odrůdy Golden Delicious účinkem 1-MCP během chladírenského skladování – Bc. Veronika Koláčková
Bc. Veronika Koláčková
Diplomová práce
Zpomalení zralosti odrůdy Golden Delicious účinkem 1-MCP během chladírenského skladování
Delayed ripening of cultivar Golden Delicious by effect 1-MCP during cold storage
Anotace:
Diplomová práce byla vypracována na Ústavu posklizňové technologie zahradnických produktů na Zahradnické fakultě Mendelovy univerzity v Brně v letech 2014-2015. Cílem této práce bylo vyhodnotit parametry, které nejlépe rozliší účinek 1-MCP. Účinek 1-MCP byl vyhodnocen prostřednictvím stanovení rozpustné sušiny, titračních kyselin, pevnosti dužniny, produkce etylenu, intenzity dýchání a hmotnostních …víceAbstract:
Diploma thesis was prepared at the Department of Post-Harvest Technology of Horticultural Products at the Faculty of Horticultural of the Mendel University in Brno in years 2014-2015. The goals of this thesis was evaluated parameters which can best recognize function of 1-MCP. Function of 1-MPC was evaluation by set up by soluble solids, titratable acid, flesh firmness, ethylene production, intensity …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 5. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. Ing. Jan Goliáš, DrSc.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
KOLÁČKOVÁ, Veronika. \textit{Zpomalení zralosti odrůdy Golden Delicious účinkem 1-MCP během chladírenského skladování}. Online. Diplomová práce. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta. 2015. Dostupné z: https://theses.cz/id/1nfgzx/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Zahradnické inženýrství / Řízení zahradnických technologií
Práce na příbuzné téma
-
Translating Board Games: Towards the Translation of Apples to Apples
Gabriela Tomková -
Preservation of fresh-cut apples with selected natural compounds
ERNEST ATTAH Hevor -
Problems of Growing Up in an Oppressive Environment: J. D. Salinger's The Catcher in the Rye and Mark Behr's The Smell of Apples
Dana Večeřová
Název
Vložil
Vloženo
Práva