Vliv klíčení na obsah aminokyselin ve vybraných vzorcích fazolí – Bc. Lucie Minaříková
Bc. Lucie Minaříková
Diplomová práce
Vliv klíčení na obsah aminokyselin ve vybraných vzorcích fazolí
The Effect of Germination on Amino Acid Content in Chosen Kinds of Bean
Anotace:
Diplomová práce se zabývá vlivem klíčení na obsah aminokyselin ve vybraných druzích fazolí. Teoretická část diplomové práce charakterizuje fazole, jejich chemické složení, morfologii a nutriční význam. Dále popisuje proces klíčení, zabývá se jednotlivými druhy analyzovaných fazolí a procesem analýzy obsahu aminokyselin. Praktická část je zaměřena na stanovení hrubé bílkoviny a obsahu aminokyselin v …víceAbstract:
This thesis examines the influence of germination on the amino acid content in selected species of beans. The theoretical part of the thesis describes the beans, their chemical composition, morphology and nutritional significance. The thesis describes the process of germination beans, it also deals with various kinds of beans and analysis of amino acids. The practical part is focused on the determination …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 5. 2013
Zveřejnit od: 2. 5. 2013
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Zuzana Lazárková, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
MINAŘÍKOVÁ, Lucie. \textit{Vliv klíčení na obsah aminokyselin ve vybraných vzorcích fazolí} [online]. Zlín, 2013 [cit. 2023-09-30]. Dostupné z: https://theses.cz/id/1pq1hy/. Diplomová práce. Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická. Vedoucí práce Ing. Zuzana Lazárková, Ph.D.
Jak správně citovat práci
Minaříková, Lucie. Vliv klíčení na obsah aminokyselin ve vybraných vzorcích fazolí. Zlín, 2013. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 2.5.2013
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 2. 5. 2013 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Práce na příbuzné téma
-
Stanovení obsahu aminokyselin ve vybraných druzích rýže
Viktorie PAVLÁTOVÁ -
Vliv klíčení na antioxidační aktivitu a obsah fenolických látek ve vybraných druzích fazolí
Martina FALTÝNKOVÁ -
Vliv klíčení a vaření na stravitelnost a obsah vlákniny ve vybraných druzích fazolí
Martina Hozová -
Nutriční změny v klíčených luštěninách zpracovaných sušením
Karin VIKTORINOVÁ