Zkoumání míry podobnosti kuchyní euroasijského kontinua – Kateřina KOUDELKOVÁ
Kateřina KOUDELKOVÁ
Bachelor's thesis
Zkoumání míry podobnosti kuchyní euroasijského kontinua
Exploring the similarities between the cuisines of the Euro-Asian continuum
Abstract:
Cílem této bakalářské práce je zjistit do jaké míry jsou si kuchyně euroasijského kontinua podobné. Tuto podobnost se snažím dokázat na základě podobnosti s tradičním českým pokrmem, který se nazývá vepřo-knedlo-zelo. Součástí je také původ základních surovin tohoto pokrmu. Práce se dále zaměřuje na čínskou a českou kuchyni. Na základě analýzy vybraných receptů se snažím prokázat podobnost, popřípadě …moreAbstract:
This bachelor thesis aims to find out to what extent the cuisines of the Eurasian continuum are similar. I am trying to prove this based on similarity with the traditional Czech dish, roast pork with dumplings and cabbage. The origin of the basic ingredients of this dish is also included. The thesis also focuses on Chinese and Czech cuisine. Based on the analysis of selected recipes I try to demonstrate …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 4. 5. 2022
Thesis defence
- Supervisor: Mgr. Kateřina Šamajová
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
KOUDELKOVÁ, Kateřina. Zkoumání míry podobnosti kuchyní euroasijského kontinua. Olomouc, 2022. bakalářská práce (Bc.). UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI. Filozofická fakulta
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI, Filozofická fakultaPalacký University Olomouc
Faculty of ArtsBachelor programme / field:
Chinese Studies / Chinese Philology / Economic and Managerial Studies
Theses on a related topic
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights