Bc. Kristýna Prouzová

Diplomová práce

Stravovací poruchy dětí a jejich reflexe v současné gastronomii

Eating disorders of children and their reflection in contemporary gastronomy
Anotace:
Diplomová práce je zaměřena na zmapování situace ve stravování dětí s celiakií ve školních jídelnách a na problematiku s tím spojenou. V teoretické části se práce zabývá správnou výživou dětí, tvorbou jídelníčku dítěte a školním stravováním. V dalších částech je především zaměřena na charakteristiku pojmu celiakie, její historií, příznaky a projevy nemoci a diagnostiku. Zabývá se objasněním zásadních …více
Abstract:
This master´s dissertation is focused on the mapping situation in the diets of children with celiac disease in school canteens and issues associated with it. The theoretical part deals with the correct nutrition of children, the creation of the child's diet and school meals. In other parts it is mainly focused on the characteristics of the notion of celiac disease, its history, signs and symptoms of …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 6. 2015

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 3. 9. 2015
  • Vedoucí: doc. RNDr. Zdena Lustigová, CSc.
  • Oponent: Ing. Blanka Zimáková

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • nikomu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Vysoká škola hotelová v Praze