Sibyla Poloučková
Bakalářská práce
Aditiva v potravinách
Food additives
Anotace:
Bakalářská práce Aditiva v potravinách je zaměřena na problematiku přídatných látek v potravinářském průmyslu. Téměř všechna aditiva, která se do potravin přidávají, mají své technologické opodstatnění. Používají se pro zajištění bezpečných, výživově hodnotných potravin, pro vytvoření požadované textury a z důvodu zlepšení senzorických vlastností.Přestože by se aditiva měla využívat jen v případě, …víceAbstract:
The bachelor thesis Additives in foodstuff is focused on the issue of additives in the food industry. Almost all the additives, which are added to foods are there on the technological purpose. Their functionalities are following: ensure safe as well as nutritionally valuable foods, securing desired texture and finally improving sensory attributes. In spite of the fact that the additives should be used …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 18. 4. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Boris Hučko, CSc.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství, zahradnictví a rozvoj venkova / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Konzervanty v potravinách
Zdeněk Bačovský -
Aditiva v potravinách
Jitka Poláchová -
Aditiva v potravinách
Jitka Poláchová -
Umělá barviva v potravinách a jejich dopad na zdraví člověka.
Justýna Kučerová -
Klimatická politika USA.
Adi Gyurík -
Přijatelná denní dávka (ADI) 4 mg/kg
Judita LEVITNEROVÁ -
Listening to those who hear voices
Adi Hasanbašić -
Struktura a vlastnosti ADI litiny
Pavel Kučera
Název
Vložil
Vloženo
Práva