Sibyla Poloučková
Bachelor's thesis
Aditiva v potravinách
Food additives
Abstract:
Bakalářská práce Aditiva v potravinách je zaměřena na problematiku přídatných látek v potravinářském průmyslu. Téměř všechna aditiva, která se do potravin přidávají, mají své technologické opodstatnění. Používají se pro zajištění bezpečných, výživově hodnotných potravin, pro vytvoření požadované textury a z důvodu zlepšení senzorických vlastností.Přestože by se aditiva měla využívat jen v případě, …moreAbstract:
The bachelor thesis Additives in foodstuff is focused on the issue of additives in the food industry. Almost all the additives, which are added to foods are there on the technological purpose. Their functionalities are following: ensure safe as well as nutritionally valuable foods, securing desired texture and finally improving sensory attributes. In spite of the fact that the additives should be used …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 18. 4. 2018
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Boris Hučko, CSc.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme / field:
Agriculture, Horticulture and Rural Development / Nutrition and Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Konzervanty v potravinách
Zdeněk Bačovský -
Aditiva v potravinách
Jitka Poláchová -
Aditiva v potravinách
Jitka Poláchová -
Umělá barviva v potravinách a jejich dopad na zdraví člověka.
Justýna Kučerová -
Klimatická politika USA.
Adi Gyurík -
Přijatelná denní dávka (ADI) 4 mg/kg
Judita LEVITNEROVÁ -
Listening to those who hear voices
Adi Hasanbašić -
Struktura a vlastnosti ADI litiny
Pavel Kučera
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights