Identifikace bakterií vyskytujících se ve zrajících sýrech – Bc. Jiří PROSSER
Bc. Jiří PROSSER
Master's thesis
Identifikace bakterií vyskytujících se ve zrajících sýrech
Identification of bacteria occuring in ripened cheese
Abstract:
Tato diplomová práce je zaměřena na bakteriální identifikaci a mikroflóru vyskytující se ve zrajících sýrech. Teoretická část pojednává o identifikaci bakterií, o jejich klasifikaci, systematice a o metodách určování. Dále je popsáno rozdělení jednotlivých druhů sýrů se zaměřením na sýry zrající. V praktické části byly testovány zrající sýry dostupné v obchodní síti v ČR. Byly sledovány celkové počty …moreAbstract:
This thesis focuses on the bacterial identification and microflora of ripened cheeses. The theorethical part deals with the identification of bacteria, their classification, taxonomy and methods of identification.The next chapter describes the distribution of various types of cheese, focused on ripened cheeses. Ripened cheeses obtainable in the Czech Republic trade network were tested in the practical …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 25. 8. 2010
Identifier:
14827
Thesis defence
- Date of defence: 6. 9. 2010
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
PROSSER, Jiří. Identifikace bakterií vyskytujících se ve zrajících sýrech. Kroměříž, 2010. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 24. 08. 2012
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and food technologies / Technology, hygiene and economics of food production
Theses on a related topic
-
Molekulární identifikace vybraných probiotických bakterií v různých druzích sýrů s využitím techniky real-time PCR a analýzy křivek tání (HRM)
Dominik Klaška -
Staphylococcus aureus v potravinách: Identifikace a produkce enterotoxinu v mléce a sýrech
Vendula Hrušková -
Izolace a identifikace bakterií mléčného kvašení z měkkých zrajících sýrů
Kateřina SVOBODOVÁ -
PCR identifikace nepatogenních bakterií izolovaných ze sýrů
Nela Jurečková -
Identifikace vybraných bakterií v sýrech pomocí PCR
Barbora Gregušová -
Izolace DNA a identifikace nepatogenních druhů klostridií izolovaných ze sýrů
Zbyněk Sedláček -
Staphylococcus aureus v potravinách: Identifikace a produkce enterotoxinu v mléce a sýrech
Vendula Hrušková -
Identifikace bakterií mléčného kvašení v tvrdých sýrech
Jitka Herzogová