Bc. Tereza Novotná

Master's thesis

Perspektivy vývoje, výroby a aplikace želatiny do játrových paštik

Perspectives of development, production and application of gelatin in liver pâtés
Abstract:
Tato diplomová práce se zabývá studiem výroby a aplikací želatiny z kuřecího kostního odpadu po strojním oddělování masa pomocí demineralizace kolagenu a enzymatické předúpravy. Želatina je aplikována v koncentraci 0,0; 0,5 a 1,0 % do játrových paštik, které odpovídají sortimentu krájitelných paštik.
Abstract:
This diploma thesis deals with the study of the production and application of gelatin from chicken bone waste after mechanical separation of meat using collagen demineralization and enzymatic pretreatment. Gelatin is applied in a concentration of 0,0; 0,5 and 1,0% to liver pâtés, which correspond to the range of slicable pâtés.
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 9. 5. 2022

Thesis defence

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Novotná, Tereza. Perspektivy vývoje, výroby a aplikace želatiny do játrových paštik. Zlín, 2022. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe