Bc. Tereza Novotná

Diplomová práce

Perspektivy vývoje, výroby a aplikace želatiny do játrových paštik

Perspectives of development, production and application of gelatin in liver pâtés
Anotace:
Tato diplomová práce se zabývá studiem výroby a aplikací želatiny z kuřecího kostního odpadu po strojním oddělování masa pomocí demineralizace kolagenu a enzymatické předúpravy. Želatina je aplikována v koncentraci 0,0; 0,5 a 1,0 % do játrových paštik, které odpovídají sortimentu krájitelných paštik.
Abstract:
This diploma thesis deals with the study of the production and application of gelatin from chicken bone waste after mechanical separation of meat using collagen demineralization and enzymatic pretreatment. Gelatin is applied in a concentration of 0,0; 0,5 and 1,0% to liver pâtés, which correspond to the range of slicable pâtés.
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 9. 5. 2022

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Robert Gál, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Novotná, Tereza. Perspektivy vývoje, výroby a aplikace želatiny do játrových paštik. Zlín, 2022. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe