Tomáš Macek
Bachelor's thesis
Biogenní aminy v potravinách
Biogenic amines in foods
Abstract:
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou biogenních aminů, vyskytujících se v potravinách. Je zde popsán vznik biogenních aminů, jejich charakteristika, faktory ovlivňující obsah biogenních aminů, toxické účinky z hlediska lidského zdraví a také odbourávání organismem. Dále se práce zaměřuje na výskyt biogenních aminů v jednotlivých potravinách, jsou zde popsány i mikroorganismy, které se podílejí …moreAbstract:
The bachelor thesis deals with an issue of biogenic amines ocurring in food. It describes of biogenic amines formation, charakteristics, factors influencing their content, toxic effects on human health and also their degradation in the human body. Then the thesis focuses on biogenic amines occurrence in various types of food. It also describes microorganisms which are involved in biogenic amines formation …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 27. 4. 2016
Thesis defence
- Supervisor: MVDr. Olga Cwiková, Ph.D.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgronomyBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Theses on a related topic
-
Biogenic amines in beer
Anton Girda -
Manufacture of Selected Cheese Groups from Greece and Presence of Biogenic Amines
Richardos-Nikolaos SALEK -
Biogenní aminy a jejich význam v potravinách
Michaela Vlčková -
Marketingový výzkum trhu bezlaktózových potravin; Marketing research of lactose-free foods
Simona Valášková -
Potraviny nového typu
Vít Markovič -
Convenience foods
Růžena Krutilová -
Celozrnné potraviny ve výživě člověka
Kateřina Kořínková
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights