Sledování změny vybraných ukazatelů v průběhu zrání piva – Bc. Jan NOVÁK
Bc. Jan NOVÁK
Diplomová práce
Sledování změny vybraných ukazatelů v průběhu zrání piva
Changes of selected indicators during the aging of beer
Anotace:
Diplomová práce se zabývá sledováním vybraných jakostních parametrů chemické analýzy v průběhu zrání piva. Sledován byl průběh změnu obsahu alkoholu, skutečný a zdánlivý extrakt v pivu, extrakt původní mladiny a stupeň prokvašení piva. Výsledky analýzy piv z Minipivovaru Zemědělské fakulty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích a pivovaru Litovel, a.s. jsou v jednotném technologickém čase výroby …víceAbstract:
The diploma thesis deals with the monitoring of selected quality parameters of chemical analysis during the beer maturation. The course of the change in alcohol content, the actual and apparent extract in the beer, the extract of the original wort and the degree of fermentation of the beer were monitored. Results of the analysis of beers from the Mini-Brewery of the Faculty of Agriculture of the University …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 6. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Pavel Smetana, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
NOVÁK, Jan. Sledování změny vybraných ukazatelů v průběhu zrání piva. Č. Budějovice, 2020. diplomová práce (Ing.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zemědělská fakulta
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zemědělská fakultaJIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Zemědělská fakultaMagisterský studijní program / obor:
Zemědělské inženýrství / Kvalita zemědělských produktů
Práce na příbuzné téma
-
Porovnání ekonomiky technologie vaření svrchně kvašeného piva nanopivovarem Braumeister s přímým ohřevem topnou spirálou a nanopivovarem BrauEule s nepřímým ohřevem párou
Miloš Láznička -
Porovnání vín vyrobených metodou Sur Lie s víny vyrobených pomocí standardní technologie
Tereza Hlaváčková -
Vliv různé technologie bílého vína na obsah oxidu siřičitého
Antonín Ivan -
Technologie výroby octa
Michaela DOBEŠKOVÁ -
Senzorické porovnání vín vyrobeného tradiční technologií u malovinařů a technologií s řízeným kvašením
Roman ZÁLEŠÁK -
Porovnání vybraných kvalitativních ukazatelů piv vyrobených různou technologií
Dominik BUDÍN -
Sledování změn vybraných parametrů piv z minipivovaru v průběhu zrání a skladování
Martina HAVLÍČKOVÁ
Název
Vložil
Vloženo
Práva