Bc. Zdenka Šandová

Master's thesis

Testování materiálových vlastností polymerů vhodných pro potravinářský průmysl

Testing of Material Properties of Polymers Suitable for the Food Industry
Abstract:
Diplomová práce pojednává o testování polymerních materiálů používaných k balení potravin. Teoretická část práce popisuje význam obalů v potravinářském průmyslu a představuje různé typy obalových materiálů. V praktické části byly testovány mechanické vlastnosti tří různých polyolefinů (PP, HDPE a LDPE) pomocí zkoušky tahem a zkouškou mikrotvrdosti. Získané výsledky byly statisticky i graficky vyhodnoceny …more
Abstract:
The thesis deals with testing of polymer materials used for food packaging. The theoretical part of the paper describes the principle and function of packaging in the food industry and presents the different types of packaging materials. In the practical part, the mechanical properties of three different polyolefin were tested by using tensile test and microhardness test. The results were evaluated …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 13. 5. 2013
Accessible from:: 13. 5. 2013

Thesis defence

  • Supervisor: doc. Ing. David Maňas, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Šandová, Zdenka. Testování materiálových vlastností polymerů vhodných pro potravinářský průmysl. Zlín, 2013. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 13.5.2013

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • Soubory jsou od 13. 5. 2013 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Tomas Bata University in Zlín

Faculty of Technology

Master programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Technology, Hygiene and Economics of Food Production