Testování materiálových vlastností polymerů vhodných pro potravinářský průmysl – Bc. Zdenka Šandová
Bc. Zdenka Šandová
Diplomová práce
Testování materiálových vlastností polymerů vhodných pro potravinářský průmysl
Testing of Material Properties of Polymers Suitable for the Food Industry
Anotace:
Diplomová práce pojednává o testování polymerních materiálů používaných k balení potravin. Teoretická část práce popisuje význam obalů v potravinářském průmyslu a představuje různé typy obalových materiálů. V praktické části byly testovány mechanické vlastnosti tří různých polyolefinů (PP, HDPE a LDPE) pomocí zkoušky tahem a zkouškou mikrotvrdosti. Získané výsledky byly statisticky i graficky vyhodnoceny …víceAbstract:
The thesis deals with testing of polymer materials used for food packaging. The theoretical part of the paper describes the principle and function of packaging in the food industry and presents the different types of packaging materials. In the practical part, the mechanical properties of three different polyolefin were tested by using tensile test and microhardness test. The results were evaluated …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 13. 5. 2013
Zveřejnit od: 13. 5. 2013
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Šandová, Zdenka. Testování materiálových vlastností polymerů vhodných pro potravinářský průmysl. Zlín, 2013. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 13.5.2013
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 13. 5. 2013 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Práce na příbuzné téma
-
Vliv změkčovadel na mechanické vlastnosti PLA
Jiří Hložek -
Účinky potravinových doplňků na bázi rostlinných kanabinoidů na mechanické vlastnosti vlasů
Klára Paroušková -
Mechanické vlastnosti olív ako faktor ovplyvňujúci ich akosť
Klaudia Dudášová -
Vlastnosti potravinářských obalů
Jakub Sedláček -
Mechanické vlastnosti bobulí révy vinné a metody jejich stanovení
Aneta Fendrychová -
Mechanické vlastnosti bobulí vybraných odrůd révy vinné jako faktor ovlivňující jejich jakost
Kristýna Hvězdová -
Vliv zrání na mechanické vlastnosti sýrů eidamského typu
Romana Zderčíková -
Mechanické vlastnosti lidského vlasu
Denisa Machová