Zdravotní a nutriční aspekty konzumace fruktózy – Mgr. Petra Dittrichová
Mgr. Petra Dittrichová
Bakalářská práce
Zdravotní a nutriční aspekty konzumace fruktózy
Health and nutritional aspects of fructose consumption
Anotace:
Bakalářská práce se zabývá zdravotními a nutričními aspekty konzumace fruktózy. V teoretické části jsou popsány sacharidy, jejich složení, význam ve výživě člověka a metabolismus. Dále se věnuje výrobě a použití fruktózy. Shrnuje současné poznatky související s příjmem fruktózy a jejím účinkům na lidský organismus. V praktické části jsou uvedeny tři kazuistiky a zhodnocen příjem fruktózy.Abstract:
The bachelor thesis deals with health and nutritional aspects of fructose consumption. The thesis describes structure, metabolism of carbohydrates and their role in human nutrition. Part of the thesis deals with production and usage of fructose. Summarizes present knowledge related with fructose consumption and effects on human health. Three case reports and fructose intake assessment are given in
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 5. 2014
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/mc63h/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 6. 6. 2014
- Vedoucí: MVDr. Halina Matějová
- Oponent: Mgr. Jana Spáčilová
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Lékařská fakultaMasarykova univerzita
Lékařská fakultaBakalářský studijní program / obor:
Specializace ve zdravotnictví / Nutriční terapeut