Martina Burková
Bachelor's thesis
Káva versus biologicky účinné látky
Coffee versus Biologically Active Substances
Abstract:
Bakalářská práce s názvem "Káva versus biologicky účinné látky" se v úvodní části zabývá charakteristikou kávovníku, jeho druhy a pěstováním. Následuje popis jednotlivých kroků technologického zpracování kávových zrn, druhů káv a možností přípravy kávy. Dále je popsáno chemické složení surové i pražené kávy. Jsou rozepsány jednotlivé složky obsažené v kávě, zejména kofein. V následující části práce …moreAbstract:
The bachelor thesis titled "Coffee versus Biologically Active Substances" deals with the characteristics of coffee, coffee varieties and cultivationin the initial part, which is followed by a description of the individual steps of the technological processing of coffee beans, varieties of coffee and coffee preparation options. The thesis then describes the chemical composition of raw and roasted coffee …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 28. 4. 2016
Thesis defence
- Supervisor: prof. RNDr. Bořivoj Klejdus, Ph.D.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgronomyBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Theses on a related topic
-
Determination of Biologically Active Substances in Matcha with Regard to its Digestibility
Marie Přidalová -
Vysokokapacitní skríning biologicky účinných látek pomocí testů na buněčných liniích
Kristýna DOSTÁLOVÁ -
Biologicky účinné molekuly v superpotravinách
Hana Kosová -
Biologicky aktivní fenolické látky v drobném ovoci.
Lenka LAXOVÁ -
Pěstování Ostropestřece mariánského (Silybum marianum L. Gaertn.). Obsah biologicky aktivních látek a jejich využití
Pavel HOFÍREK -
Použití biologicky aktivních látek při moření osiva sóji
Jan Kříž -
Možnosti ucelené kompenzace chemické ochrany a regulace porostů pomocí biologicky aktivních látek
Kateřina Mikesková -
Kyselina chlorogenová a její změny při zpracování kávových zrn
Barbora Martincová
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights