Role food stylingu v současných stravovacích návycích – Bc. Kristýna Šteffelová
Bc. Kristýna Šteffelová
Master's thesis
Role food stylingu v současných stravovacích návycích
The role of food styling in current eating habits
Abstract:
Diplomová práce pojednává o současných stravovacích návycích a jejích negativních vlivech, jakými jsou fast food, jídlo jako prožitek a přibližuje tzv. comfort food. Dále podává ucelený výklad o tom, jak výživa může pomoci zlepšit zdraví a bojovat proti nemocem, jako je obezita. V neposlední řadě přibližuje nové vědní disciplíny, jimiž jsou neurogastronomie a gastrofyzika, které poodkrývají, co a z …moreAbstract:
The diploma thesis discusses current eating habits and their negative influences such as fast food, food as an experience and describes comfort food. It also gives a comprehensive interpretation of how nutrition can help improve health and combat diseases such as obesity. Last but not least, it brings to mind the new scientific disciplines of Neurogastronomy and Gastrophysics, which reveal what and …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 6. 4. 2021
Identifier:
https://is.vsfs.cz/th/dhdxw/
Thesis defence
- Date of defence: 10. 6. 2021
- Supervisor: Ing. Pavel Rosenlacher
- Reader: Mgr. Michal Tomčík, PhD.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Vysoká škola finanční a správníUniversity of Finance and Administration
Master programme / field:
Marketing Communication / Marketing Communication
Theses on a related topic
-
Food styling jako součást marketingu
Lenka Maršálková -
Food styling a nákupní rozhodovací proces zákazníka
Kristýna Šteffelová -
Výživa březích a laktujících klisen, výživa hříbat
Zlatuše BOSÁKOVÁ -
Studijní opora předmětu „Potraviny a výživa“ pro 3. ročník střední hotelové školy
Eliška Horáková -
Domácí umělá výživa u malnutričních onkologických pacientů
Michaela Vajdová -
Výživa po amputaci DKK
Kateřina Zemanová -
Výživa pacientů v intenzivní péči
Andrea Ondrášková -
Optimální výživa s ohledem na různé skupiny obyvatelstva
Petr Janeček