Vliv pH a teploty na změnu zeta potenciálu vybraných proteinů – Marek HUĎA
Marek HUĎA
Bachelor's thesis
Vliv pH a teploty na změnu zeta potenciálu vybraných proteinů
Influence of pH and temperature on zeta potential of selected proteins
Anotácia:
V této bakalářské práci byla zkoumána závislost teploty a pH na zeta potenciálu a velikosti částic vodných roztoků proteinů. Měření probíhalo na přístroji, který pro měření zeta potenciálu používá kombinaci dvou metod, kterými jsou Laserová dopplerová velocimetrie (LDV) a elektroforéza. Pro měření velikosti částic byla použita metoda Dynamického rozptylu světla (DLS). Úprava pH byla realizována manuálně …viacAbstract:
In this bachelor thesis there was investigated a dependence of pH and temperature on zeta potential and particle size of liquid solutions of proteins. The measurement were done on instrument which combines two methods to determine the zeta potential: Laser Doppler Velocimtery (LDV) and Electrophoresis. There was used a technique called Dynamic Light Scattering (DLS) to determine the particle size. …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 4. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: Ing. Marta Bukáčková
Citační záznam
Jak správně citovat práci
HUĎA, Marek. Vliv pH a teploty na změnu zeta potenciálu vybraných proteinů. Ostrava, 2018. bakalářská práce (Bc.). OSTRAVSKÁ UNIVERZITA. Přírodovědecká fakulta
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty, autentizovaným studentům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: OSTRAVSKÁ UNIVERZITA, Přírodovědecká fakultaUniversity of Ostrava
Faculty of ScienceBachelor programme / odbor:
Chemistry / Chemistry