Marek HUĎA

Bakalářská práce

Vliv pH a teploty na změnu zeta potenciálu vybraných proteinů

Influence of pH and temperature on zeta potential of selected proteins
Anotace:
V této bakalářské práci byla zkoumána závislost teploty a pH na zeta potenciálu a velikosti částic vodných roztoků proteinů. Měření probíhalo na přístroji, který pro měření zeta potenciálu používá kombinaci dvou metod, kterými jsou Laserová dopplerová velocimetrie (LDV) a elektroforéza. Pro měření velikosti částic byla použita metoda Dynamického rozptylu světla (DLS). Úprava pH byla realizována manuálně …více
Abstract:
In this bachelor thesis there was investigated a dependence of pH and temperature on zeta potential and particle size of liquid solutions of proteins. The measurement were done on instrument which combines two methods to determine the zeta potential: Laser Doppler Velocimtery (LDV) and Electrophoresis. There was used a technique called Dynamic Light Scattering (DLS) to determine the particle size. …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 4. 2018

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Marta Bukáčková

Citační záznam

Jak správně citovat práci

HUĎA, Marek. Vliv pH a teploty na změnu zeta potenciálu vybraných proteinů. Ostrava, 2018. bakalářská práce (Bc.). OSTRAVSKÁ UNIVERZITA. Přírodovědecká fakulta

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty, autentizovaným studentům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: OSTRAVSKÁ UNIVERZITA, Přírodovědecká fakulta

OSTRAVSKÁ UNIVERZITA

Přírodovědecká fakulta

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie / Chemie