Hodnocení antifungální aktivity esenciálních olejů prostřednictvím vybraných laboratorních metod – Bc. Viola KRATOCHVÍLOVÁ
Bc. Viola KRATOCHVÍLOVÁ
Diplomová práce
Hodnocení antifungální aktivity esenciálních olejů prostřednictvím vybraných laboratorních metod
Anotace:
V současné době je využití antifungální aktivity esenciálních olejů při skladování zeleniny a potravin stále sledovanějším a zkoumanějším tématem. Antifungální účinky esenciálních olejů nabízí možnost prodloužení trvanlivosti potravin a snížení ztrát způsobených houbami a jinými mikroorganismy. Jedná se o přírodní látky, které pro člověka ani životní prostředí nejsou toxické. V poslední době zaznamenávají …víceAbstract:
The utilization of the antifungal activity of essential oils in the storage of vegetables and food is becoming an increasingly monitored and researched topic currently. The antifungal effects of essential oils offer the possibility of extending the shelf life of food and reducing losses caused by fungi and other microorganisms. These are natu-ral substances that are non-toxic to humans or the environment …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 4. 2024
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Mgr. Ing. Kristýna Perná, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
KRATOCHVÍLOVÁ, Viola. \textit{Hodnocení antifungální aktivity esenciálních olejů prostřednictvím vybraných laboratorních metod}. Online. Diplomová práce. České Budějovice: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Fakulta zemědělská a technologická. 2024. Dostupné z: https://theses.cz/id/1vojnb/.
Jak správně citovat práci
KRATOCHVÍLOVÁ, Viola. Hodnocení antifungální aktivity esenciálních olejů prostřednictvím vybraných laboratorních metod. České Budějovice, 2024. diplomová práce (Ing.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Fakulta zemědělská a technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Fakulta zemědělská a technologickáJIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Fakulta zemědělská a technologickáMagisterský studijní program / obor:
Agroekologie / Agroekologie - Ekologické zemědělství
Práce na příbuzné téma
-
Vliv pH vody na kvalitu levandulového oleje získaného\nl{} hydrodestilací
Monika Vokálová -
Biologická aktivita extraktů z Alliaria petiolata
Andrey Satornik -
Konzervanty v kosmetice a jejich aktivita
Ivana Kolářová -
Antimikrobiální účinky Tea tree oleje
Kateřina PODJUKLOVÁ
Název
Vložil
Vloženo
Práva
Složky
Soubory
Bulánová, L.
23. 4. 2024