Vývoj elektrochemického imunosenzoru pro rychlý průkaz \nl{}\kur{Campylobacter jejuni} v potravinách – Bc. Andrea Švecová
Bc. Andrea Švecová
Diplomová práce
Vývoj elektrochemického imunosenzoru pro rychlý průkaz \nl{}\kur{Campylobacter jejuni} v potravinách
Development of electrochemical immunosensor for detection of Campylobacter jejuni in food
Anotace:
Práce je věnována vývoji elektrochemického imunosenzoru pro průkaz bakteriálních buněk Campylobacter jejuni. Systém využívá primární protilátky, imobilizované na magnetických částicích, pro izolaci bakteriálních buněk, a sekundární protilátky značené kvantovými tečkami (QDs), které umožňují elektrochemickou detekci. Pro stanovení byly použity jednorázové tištěné tříelektrodové senzory umožňující analýzu …víceAbstract:
The work is devoted to the development of an electrochemical immunosensor for the detection of Campylobacter jejuni. The system uses primary antibodies, immobilized on magnetic particles, to isolate bacterial cells, and secondary antibodies labeled with quantum dots (QDs), which allow electrochemical detection. Disposable screen-printed three-electrode sensors enabling small volume analysis were used …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 6. 2020
Zveřejnit od: 31. 12. 2999
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Iveta Brožková, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
ŠVECOVÁ, Andrea. \textit{Vývoj elektrochemického imunosenzoru pro rychlý průkaz $\backslash$nl$\{\}\backslash$kur$\{$Campylobacter jejuni$\}$ v potravinách}. Online. Diplomová práce. Pardubice: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická. 2020. Dostupné z: https://theses.cz/id/1w9oaq/.
Jak správně citovat práci
Švecová, Andrea. Vývoj elektrochemického imunosenzoru pro rychlý průkaz \nl{}\kur{Campylobacter jejuni} v potravinách. Pardubice, 2020. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniverzita Pardubice
Fakulta chemicko-technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Hodnocení a analýza potravin