Mikrobiologie sýrů ošetřených bioaktivními látkami za účelem prodloužení jejich trvanlivosti – Bc. Barbora Nedělová
Bc. Barbora Nedělová
Master's thesis
Mikrobiologie sýrů ošetřených bioaktivními látkami za účelem prodloužení jejich trvanlivosti
Microbiology of fresh cheeses treated with natural substances due to their durability
Anotácia:
Teoretická část práce je zaměřená na výrobu, rozdělení, vady sýrů z kravského mléka, jejich význam ve výživě. Dále jsou zde popsány významné druhy prospěšných i patogenních mikroorganismů a boj proti nežádoucím mikroorganismům. V poslední části literární rešerše jsou charakterizovány vybrané skupiny bioaktivních látek. Praktická část diplomová práce se zabývá mikrobiologickým rozborem čerstvých sýrů …viacAbstract:
The theoretical part is focused on the production, distribution, and defects of cheese made from cow's milk, and its importance in nutrition. There are also described important species of beneficial and pathogenic microorganisms as well as the fight against undesirable microorganisms. In the last part of the literature review there are characteristics of selected groups of bioactive substances. The …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 4. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: Ing. Libor Kalhotka, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
NEDĚLOVÁ, Barbora. \textit{Mikrobiologie sýrů ošetřených bioaktivními látkami za účelem prodloužení jejich trvanlivosti}. Online. Diplomová práca. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of Agronomy. 2015. Dostupné z: https://theses.cz/id/1x8f8j/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgronomyMaster programme / odbor:
Chemistry and Food Technology / Ecotrophology
Práce na příbuzné téma
-
Isolation and characterization of microorganisms producing extracellular polymeric substances (EPS) from permafrost
Simona ZELENKOVÁ -
Vybrané skupiny mikroorganismů v návrzích praktických cvičení pro základní školy
Kristýna SÝKOROVÁ -
Analysis of natural substances by LC-MS
Ema Kosovic -
Přírodní látky a nové materiály s antimikrobiálními účinky
Pavlína HOZOVÁ -
Čerstvé sýry a syrovátkové nápoje na našem a vietnamském trhu
Petr Kopecký -
Optimalizace výroby čerstvých sýrů s využitím symbiotických kultur
Terezie Husarová -
Analýza vybraných ukazatelů kvality mléka a jejich vliv na výtěžnost a senzorické vlastnosti čerstvých sýrů
Michaela PLONER -
Technologie výroby čerstvých nezrajících sýrů
Růžena Vávrová
Názov
Vložil
Vložené
Práva