Jakon - možný zdroj antioxidantů – Kateřina Buřilová
Kateřina Buřilová
Bakalářská práce
Jakon - možný zdroj antioxidantů
Yacon - a possible source of antioxidants
Anotace:
Tato bakalářská práce se zaměřuje na jakon (Smallanthus sonchifolius Poepp & Endl.), tradiční okopaninu Jižní Ameriky. Jakon není v jiných světadílech příliš známý, může být ale vhodnou alternativou ke zde tradičně konzumovaným okopaninám, a to nejen pro své nutriční vlastnosti, ale i pro příznivé účinky látek obsažených v jeho hlízách a listech na lidské zdraví.První část práce se zabývá jak popisem …víceAbstract:
This bachelor thesis focuses on yacon (Smallanthus sonchifolius Poepp & Endl.), a traditional South American root crop. Yacon, not very well known in other continents, can be a suitable alternative to the root crops traditionally consumed here, not only for its nutritional value, but also for the health benefits of the substances contained in its tubers and leaves.The first part of the thesis deals …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 8. 7. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Matyáš Orsák, Ph.D.
- Oponent: František Hnilička, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství, zahradnictví a rozvoj venkova / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.
Název
Vložil
Vloženo
Práva