Genomika vnášení cizích genů do pšenice – Elodie REY
Elodie REY
Disertační práce
Genomika vnášení cizích genů do pšenice
Genomics of alien gene transfer in Plants
Abstract:
Bread wheat (Triticum aestivum L.) is one of the most important crop species providing staple food for about one-third of the world's population. Increasing wheat productivity and quality is therefore of a major importance in order to maintain and further improve food security around the world. Hybridization of wheat with its wild relatives is a well-recognized approach for wheat improvement enabling …víceAbstract:
Pšenice setá (Triticum aestivum L.) patří mezi nejdůležitější zemědělské plodiny a je základní potravinou pro více než třetinu světové populace. Zvyšování její produkce a kvality má zásadní význam pro udržení a zlepšování potravinové bezpečnosti v globálním měřítku. Křížení pšenice s divokými příbuznými druhy je osvědčený způsob jejího šlechtění a umožňuje vnášení žádaných alel, genů a genových komplexů …více
Jazyk práce: angličtina
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 12. 5. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 12. 7. 2018
- Vedoucí: prof. Ing. Jaroslav Doležel, DrSc.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
REY, Elodie. Genomika vnášení cizích genů do pšenice. Olomouc, 2018. disertační práce (Ph.D.). UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI. Přírodovědecká fakulta
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI, Přírodovědecká fakultaUNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI
Přírodovědecká fakultaDoktorský studijní program / obor:
Biologie / Molekulární a buněčná biologie
Práce na příbuzné téma
-
Vliv různých způsobů zpracování na antioxidační aktivitu a obsah vybraných antioxidantů pšenice seté (Triticum aestivum L.), pšenice jednozrnky (Triticum monococcum L.) a pšenice dvouzrnky [(Triticum dicoccum Schuebl (Schrank)]
Klára Podráská -
Hodnocení obsahu antioxidantů a antioxidační aktivity u vybraných materiálů pšenice seté (Triticum aestivum L.) a pšenice dvouzrnky [Triticum dicoccum Schuebl (Schrank)]
František Šmíd -
Hodnocení obsahu antioxidantů a antioxidační aktivity u vybraných materiálů pšenice seté (Triticum aestivum L.) a pšenice jednozrnky (Triticum monococcum L.)
Radek Šašinka -
Vliv sucha na klíčení vybraných genotypů pšenice seté (Triticum aestivum L.) a sóji luštinaté (Glycine max L.)
David Reif -
Vliv krátkodobého vodního deficitu na vybrané fyziologické charakteristiky pšenice seté (Triticum aestivum L.)
Semen Lysytskyi -
Vyhledávání a charakteristika genů zodpovědných za purpurové zbarvení obilek pšenice seté (Triticum aestivum L.)
Václav Trojan -
Charakterizace diploidní pšenice Triticum monococcum jako zdroje nových genů pro šlechtění pšenice
Hana VANŽUROVÁ -
Obsah vybraných antioxidantů a antioxidační aktivita v obilkách nových odrůd pšenice seté (Triticum aestivum L.), pšenice jednozrnky (T. monococcum L.) a dvouzrnky [T. dicoccum Schuebl (Schrank)]
Kristina Jírů