Bc. Tomáš Dostál
Master's thesis
Kvalitativní vlastnosti kuřecí šunky
Qualitative properties of chicken ham
Abstract:
Tato práce se zabývá vlivem přídavku různých druhů hydrokoloidů na kvalitativní vlastnosti kuřecích šunek, zkoumán je i vliv fosfátu. Praktická část se věnuje výrobě dvou sad modelových vzorků kuřecích šunek s použitím různých druhů hydrokoloidů, přičemž u jedné sady byl použit fosfát, u druhé zcela eliminován. U vzorků byly provedeny analýzy: pH, hmotnostních ztrát během tepelného ošetření, reologických …moreAbstract:
This paper deals with the effect of the addition of different types of hydrocolloids on the qualitative properties of chicken hams, the effect of phosphate is also investigated. The practical part is devoted to the production of two sets of model samples of chicken hams using different types of hydrocolloids, with phosphate used in one set and completely eliminated in the other. The samples were analyzed …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 11. 5. 2023
Thesis defence
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
Dostál, Tomáš. Kvalitativní vlastnosti kuřecí šunky . Zlín, 2023. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Food Technology / -
Theses on a related topic
-
Vliv složení na vybrané vlastnosti čokolády
Kristýna Hósová -
Vliv vibrací na funkční vlastnosti modelových mléčných systémů
Tomáš Gryger -
Vliv přídavku bílkovin na vlastnosti mléčných dezertů
Jana Putalová -
Vybrané vlastnosti modelových systémů mléka obsahujících ternární směsi fosforečnanových a citronanových solí
Richardos-Nikolaos Salek -
Vliv aplikace fosforečnanů a nízkoesterifikovaného pektinu na viskoelastické vlastnosti tavených sýrů
Barbora VOLDÁNOVÁ -
Analýza hmotnostních ztrát po technologickém zpracování drůbežího masa
Diana Mráziková -
Analýza fytopatogenů pomocí hmotnostní spektrometrie
Jana BEINHAUER -
Analýza ztrát hmotnosti při gastronomické úpravě hovězího masa
Pavel Hoňka