Složení a vlastnosti masa antilopy losí – Ing. Petr Kolbábek
Ing. Petr Kolbábek
Diplomová práce
Složení a vlastnosti masa antilopy losí
Composition and quality attributes of eland meat
Anotace:
Antilopa losí (Taurotragus oryx) je africký přežvýkavec, který je v místech svého přirozeného výskytu běžně loven ve volnosti i ve farmových chovech. Avšak v odborné literatuře existuje o vlastnostech jeho masa pouze omezené množství informací. V této studii byl zkoumán vliv obohacené diety na chemické a technologické vlastnosti masa antilopy losí. Deset mladých býčků bylo rozděleno na experimentální …víceAbstract:
The Eland (Taurotragus oryx) is an african ruminant, which is commonly hunted in the places of its natural origin both in free nature or at farm breeds. But there is only limited amount of the information about its meat attributes. The influence of enriched diet on the eland chemical and technological meat attributes was studied. Ten young bulls were divided into experimental (n = 5) and control group …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 4. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D.
- Oponent: Daniel Bureš, externi
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Kvalita a zpracování zemědělských produktů / Kvalita a zpracování zemědělských produktů
Práce na příbuzné téma
-
Vliv různého režimu zmražení na fyzikální, technologické a organoleptické vlastnosti masa farmově chovaných daňků evropských (Dama dama)
Andreja Gajić -
Vliv recyklace prášku na povrchové a vybrané technologické vlastnosti oceli M300 vyrobené metodou SLM
Michal Kresta -
Vliv aplikace vybraných hydrokoloidů na technologické vlastnosti masových pomazánek
František Štefunko -
Vliv přídavku vybraných hydrokoloidů na technologické vlastnosti masových pomazánek
Alice Čalová -
Vliv pasteračních teplot na technologické vlastnosti chlazených hotových jídel
Veronika Smetanová -
Vliv mastitid na složení, kvalitu, bezpečnost a technologické vlastnosti mléka
Vladimír Gajdůšek -
Studium vlivu prodlevy na kalící teplotě na strukturu a technologické vlastnosti Al-Si vrstev deponovaných na 22MnB5 ocelích
Adam Hofman -
Charakterizace mléka girgentánských koz: složení, fyzikálně-chemické a technologické vlastnosti
Věra Dvořáková
Název
Vložil
Vloženo
Práva