Vliv mastných kyselin v krmné dávce prasat na kvalitu hřbetního tuku. – Bc. Lucie Humeni
Bc. Lucie Humeni
Master's thesis
Vliv mastných kyselin v krmné dávce prasat na kvalitu hřbetního tuku.
Influence of fatty acids in the feed of pigs on the quality of back fat.
Abstract:
Vliv mastných kyselin v krmné dávce prasat na kvalitu hřbetního tuku Souhrn Vepřové maso je důležitou složkou lidské stravy po celém světě. Nejcennější součástí jatečně upraveného těla prasete jsou maso a tuk. Tuky a oleje řadíme mezi důležité složky lidské stravy, neboť mají vysokou energetickou hodnotu. Profil mastných kyselin ve vepřovém mase může ovlivnit lidské zdraví. Zaměření na povahu …moreAbstract:
Influence of fatty acids in the feed of pigs on the quality of back fat Summary Pork is an important component of the human diet in the whole world. The most valuable parts of a pig's carcass are meat and fat. Fats and oils are important components of the human diet because they have a high energy value. The fatty acid character of pork can affect human health. Focusing on the nature of the …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 27. 4. 2021
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Monika Okrouhlá, Ph.D.
- Reader: Michaela Englmaierová, externi
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
HUMENI, Lucie. \textit{Vliv mastných kyselin v~krmné dávce prasat na kvalitu hřbetního tuku.}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2021. Available from: https://theses.cz/id/1yl8y2/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / field:
Animal Science / Animal Nutrition and Dietology
Theses on a related topic
-
Vliv přídavku oleje na kvalitu tuku u prasat
Štěpán Zajíček -
Sledování oxidační stability hřbetního tuku ve vztahu ke zdroji nenasycených mastných kyselin v krmné dávce
Pavla Bezděková -
Kvalita masa prasat s rozdílným genotypem
Michaela Trojanová -
Kvalita masa vybraných genových zdrojů králíků
Iva Jiříková -
Vliv doby obohacování krmiva o nenasycené mastné kyseliny na vybrané parametry jatečné hodnoty prasat se zřetelem na kompozici mastných kyselin intramuskulárního tuku
Jiří Pantoflíček -
Tuk a mastné kyseliny v čokoládě
Simona Pešková -
DNA polymorfizmy genu pro receptor CD36 a ovlivnění chuti pro mastné kyseliny
Matěj Dorda -
Nenasycené mastné kyseliny
Zdeněk Brunclík
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights