Hana Krišová

Bachelor's thesis

Metody měření cukernatosti v potravinářství

Methods of measuring sugar content in food industry
Abstract:
Tato bakalářská práce se zabývá metodami, pomocí kterých lze měřit obsah cukrů v potravinářství.Popisuje principy a postupy vybraných metod a měřidla vhodná pro tyto metody. U jednotlivých měřidel je vysvětleno, na jakém fyzikálním principu pracují. V další části jsou popsané metody měření cukernatosti aplikovány na konkrétní vzorky. Byly vybrány potravinářské provozy, ve kterých je možné se s měřením …more
Abstract:
This bachelor thesis deals with methods by which it is possible to measure the sugar content in the food industry.It describes principles and procedures of selected methods and gauges suitable for these methods. Individual meters are explained on what physical principle they work on.In the next section, the described methods of measuring sugar content are applied to specific samples. Food processing …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 23. 4. 2019

Thesis defence

  • Supervisor: doc. Ing. Vojtěch Kumbár, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta