Odrůdové rozdíly v obsahu dusičnanů u vybraného sortimentu špenátu (Spinacia oleracea) – Bc. Viktor Janouch
Bc. Viktor Janouch
Diplomová práce
Odrůdové rozdíly v obsahu dusičnanů u vybraného sortimentu špenátu (Spinacia oleracea)
Cultivar differences of nitrate content in selected spinach (Spinacia oleracea) assortment
Anotace:
V této diplomové práci byl zkoumán vliv termínu výsevu špenátu na obsah dusičnanů a askorbové kyseliny, včetně možných rozdílů mezi jednotlivými odrůdami. Špenát setý (Spinacia oleracea) slouží jako hospodářsky významná zelenina, která obsahuje celou řadu minerálů a vitaminů prospěšných pro člověka. Kultivace špenátu probíhala v Demonstrační a výzkumné stanice Troji katedry zahradnictví Fakulty agrobiologie …víceAbstract:
In this diploma thesis, the influence of the sowing term of spinach on the content of nitrates and ascorbic acid was investigated, including possible differences between varieties. Spinach (Spinacia oleracea) is used as an economically important vegetable that contains a variety of minerals and vitamins beneficial to human health. Spinach cultivation took place in the Demonstration and Research Station …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 4. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Bc. Martin Koudela, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
JANOUCH, Viktor. \textit{Odrůdové rozdíly v obsahu dusičnanů u vybraného sortimentu špenátu (Spinacia oleracea)}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2021. Dostupné z: https://theses.cz/id/1z4i8h/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program:
Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Hodnocení vlivu vybraných faktorů na obsah dusičnanů ve špenátu
Lucie Vojtíšková -
Komercializace výsledků vědy a výzkumu prostřednictvím společenskovědních spin-off firem v podnikatelském prostředí České republiky
Maxim Pachomov -
Podpora zakládání spin-off firem v Evropě
Kateřina Poláčková -
Studium spin-orbitálního příspěvku k NMR stínění v komplexech 5d přechodných kovů
David Rajský -
Potřeba špíny
Josef Kohut -
Zhodnocení finanční situace podniku SPIN SERVIS s.r.o.
Lenka Hrušková
Název
Vložil
Vloženo
Práva