Hodnocení jakosti bílých jogurtů v závislosti na obsahu tuku vstupní suroviny – Bc. Magdaléna Šťastná
Bc. Magdaléna Šťastná
Master's thesis
Hodnocení jakosti bílých jogurtů v závislosti na obsahu tuku vstupní suroviny
Evaluation the quality of plain yogurt depending on the fat content of the input raw material
Abstract:
Cílem diplomové práce bylo hodnocení jakosti bílých jogurtů v závislosti na obsahu tuku vstupní suroviny. Literární část je zaměřena na legislativní požadavky a rozdělení fermentovaných mléčných výrobků a bílých jogurtů, na suroviny, ze kterých se bílé jogurty vyrábí a na základní technologické operace procesu výroby. Dále je zde zmínka o rostlinných tucích a jejich používání při výrobě alternativních …moreAbstract:
The thesis aimed to evaluate the quality of plain yoghurt depending on the fat content of the input raw material. The literature part is focused on the legislative requirements and classification of fermented dairy products and plain yoghurt, the raw materials from which plain yoghurt is produced and the basic technological operations of the production process. In addition, mention is made of vegetable …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 4. 5. 2022
Thesis defence
- Date of defence: 31. 5. 2022
- Supervisor: Ing. Alena Saláková, Ph.D.
- Reader: Eva Vítová, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
ŠŤASTNÁ, Magdaléna. \textit{Hodnocení jakosti bílých jogurtů v~závislosti na obsahu tuku vstupní suroviny}. Online. Master's thesis. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of AgriSciences. 2022. Available from: https://theses.cz/id/1zhn6i/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesMaster programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Quality and Safety
Theses on a related topic
-
Mikrobiologická analýza rostlinných náhrad masa
Klára Dospivová -
Mikrobiologická analýza dehydratovaných a sterilovaných pokrmů
Jarmila Šuláková -
Mikrobiologická analýza lyofilizovaných potravin
Sandra Labudová -
Mikrobiologická analýza probiotik pro psy
Tereza Madžarová -
Mikrobiologická analýza ovocných šťáv v závislosti na technologickém ošetření
Gabriel Slanicay -
Současná praxe s provozem kompostovacích toalet v Praze a okolí a mikrobiologická analýza vzniklého kompostu
Ivo Pardus -
Technologie výroby čerstvých sýrů v závislosti na použitých surovinách a podmínkách výroby
Jana Koudelková -
Technologie výroby ovocných vín s obsahem oxidu uhličitého
Sára Malečková