Hodnocení jakosti bílých jogurtů v závislosti na obsahu tuku vstupní suroviny – Bc. Magdaléna Šťastná
Bc. Magdaléna Šťastná
Master's thesis
Hodnocení jakosti bílých jogurtů v závislosti na obsahu tuku vstupní suroviny
Evaluation the quality of plain yogurt depending on the fat content of the input raw material
Anotácia:
Cílem diplomové práce bylo hodnocení jakosti bílých jogurtů v závislosti na obsahu tuku vstupní suroviny. Literární část je zaměřena na legislativní požadavky a rozdělení fermentovaných mléčných výrobků a bílých jogurtů, na suroviny, ze kterých se bílé jogurty vyrábí a na základní technologické operace procesu výroby. Dále je zde zmínka o rostlinných tucích a jejich používání při výrobě alternativních …viacAbstract:
The thesis aimed to evaluate the quality of plain yoghurt depending on the fat content of the input raw material. The literature part is focused on the legislative requirements and classification of fermented dairy products and plain yoghurt, the raw materials from which plain yoghurt is produced and the basic technological operations of the production process. In addition, mention is made of vegetable …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 5. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 31. 5. 2022
- Vedúci: Ing. Alena Saláková, Ph.D.
- Oponent: Eva Vítová, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesMaster programme / odbor:
Chemistry and Food Technology / Food Quality and Safety
Práce na příbuzné téma
-
Mikrobiologická analýza rostlinných náhrad masa
Klára Dospivová -
Mikrobiologická analýza dehydratovaných a sterilovaných pokrmů
Jarmila Šuláková -
Mikrobiologická analýza lyofilizovaných potravin
Sandra Labudová -
Mikrobiologická analýza ovocných šťáv v závislosti na technologickém ošetření
Gabriel Slanicay -
Mikrobiologická analýza probiotik pro psy
Tereza Madžarová -
Současná praxe s provozem kompostovacích toalet v Praze a okolí a mikrobiologická analýza vzniklého kompostu
Ivo Pardus -
Technologie výroby čerstvých sýrů v závislosti na použitých surovinách a podmínkách výroby
Jana Koudelková -
Technologie výroby ovocných vín s obsahem oxidu uhličitého
Sára Malečková