Vliv vybraných esenciálních olejů na bakterie s dekarboxylázovou aktivitou – Bc. Edita Vavrečková
Bc. Edita Vavrečková
Master's thesis
Vliv vybraných esenciálních olejů na bakterie s dekarboxylázovou aktivitou
Effect of Selected Essential Oils on Bacteria with Decarboxylase Activity
Abstract:
Diplomová práce je zaměřena na sledování antimikrobních účinků tymolu, karvakrolu, skořicového aldehydu, eugenolu a linaloolu na bakterie s dekarboxylázovou aktivitou. Tyto látky patří k významným funkčním složkám esenciálních olejů. Pomocí mikrodiluční metody byly stanovovány minimální inhibiční koncentrace bakterií rodu Lactococcus, Enterococcus, Proteus a Salmonella, za použití funkčních složek …moreAbstract:
The diploma thesis is focused on monitoring of the antimicrobial effects of thymol, carvacrol, cinnamon aldehyde, eugenol and linalool on bacteria with decarboxylase activity. These substances belong to the important functional components of essential oils. The minimum inhibitory concentration of Lactococcus, Enterococcus, Proteus and Salmonella were determined by the microdilution method, using the …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 15. 5. 2020
Thesis defence
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
VAVREČKOVÁ, Edita. \textit{Vliv vybraných esenciálních olejů na bakterie s dekarboxylázovou aktivitou}. Online. Master's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2020. Available from: https://theses.cz/id/20l2cv/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Vavrečková, Edita. Vliv vybraných esenciálních olejů na bakterie s dekarboxylázovou aktivitou. Zlín, 2020. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Food Technology
Theses on a related topic
-
Inhibiční působení monoacylglycerolů a esenciálních olejů na dekarboxyláza-pozitivní bakterie
Aneta Ševčíková -
Inhibiční působení monoacylglycerolů a esenciálních olejů na dekarboxyláza-pozitivní bakterie
Aneta Ševčíková -
Antimikrobní působení esenciálních olejů na bakterie produkující biogenní aminy
Viera Nováková -
Antimikrobiální účinky Tea tree oleje
Kateřina PODJUKLOVÁ -
Vliv esenciálních olejů na viry a bakterie
Darja Javorská -
Inhibiční působení olejů na vybrané bakterie
Eva RINGLOVÁ -
Funkční vlastnosti škrobového filmu s obsahem extraktu z rakytníkového oleje
Pavla Vrbická