Jedlé obaly na bázi mléčných proteinů-příprava, vlastnosti a aplikace v potravinářství – Bc. Barbora Smetanová
Bc. Barbora Smetanová
Diplomová práce
Jedlé obaly na bázi mléčných proteinů-příprava, vlastnosti a aplikace v potravinářství
Edible packaging based on milk proteins - preparation, properties, and applications in the food industry
Anotace:
V dnešní době je pozornost věnována vývoji jedlých obalů a povlaků zejména pro jejich biodegradabilitu, nízkou cenu a snadnou dostupnost. Cílem této diplomové práce byl vývoj složení biodegradovatelných filmů a povlaků na bázi mléčných proteinů a jejich aplikace na potravinu ve formě polotvrdého nezrajícího sýru. Metodou odlévání z roztoku byla připravena série filmů s přídavkem syrovátkových proteinů …víceAbstract:
Nowadays, huge attention is paid on the research and development of edible films and coatings due to their biodegradability, low price and easy availability. The goal of this diploma thesis was the development of the composition of biodegradable films and coatings based on milk proteins and their deposition on the food as semi-hard unripened cheese. By solution casting method, the series of films enriched …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 4. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 31. 5. 2023
- Vedoucí: doc. Mgr. Soňa Hermanová, Ph.D.
- Oponent: Jiřina Omelková, externi
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / specializace:
Potravinářství a výživa člověka / Jakost a bezpečnost potravin