Vliv vnějších faktorů na produkci biogenních aminů u Lactobacillus brevis v mléce a in vitro – Bc. Monika Svačinová
Bc. Monika Svačinová
Diplomová práce
Vliv vnějších faktorů na produkci biogenních aminů u Lactobacillus brevis v mléce a in vitro
Effect of Some External Factors on the Biogenic Amines Production by Lactobacillus brevis in Milk and in vitro
Anotace:
Tato práce se zabývá sledováním produkce biogenních aminů bakterií Lactobacillus brevis. Teoretická část popisuje strukturu a vznik biogenních aminů, jejich výskyt v potravinách, toxicitu a legislativní limity. Dále jsou popsány bakterie rodu Lactobacillus a nakonec ně-které metody používané ke stanovení biogenních aminů. V praktické části této práce byl sledován vliv vybraných faktorů (přídavek laktózy …víceAbstract:
This thesis deals with monitoring of biogenic amines production by Lactobacillus brevis. The theoretical part describes the structure and formation of biogenic amines, their occur-rence in foods, toxicity and legislative limits. In order are described bacteria of the genus Lactobacillus and finally some of the methods used for the determination of biogenic amines. In the practical part of this work …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 24. 4. 2014
Zveřejnit od: 24. 4. 2014
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. RNDr. Leona Buňková, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
SVAČINOVÁ, Monika. \textit{Vliv vnějších faktorů na produkci biogenních aminů u Lactobacillus brevis v mléce a in vitro}. Online. Diplomová práce. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická. 2014. Dostupné z: https://theses.cz/id/20x4rx/.
Jak správně citovat práci
Svačinová, Monika. Vliv vnějších faktorů na produkci biogenních aminů u Lactobacillus brevis v mléce a in vitro. Zlín, 2014. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 24.4.2014
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 24. 4. 2014 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Práce na příbuzné téma
-
Faktory ovlivňující dekarboxylázovou aktivitu bakterií rodu lactobacillus a bifidobacterium
Eva LORENCOVÁ -
Biogenní aminy v pivu
Dagmar Čiháková