Bc. Eliška Siudová

Master's thesis

Příprava a charakterizace Pickeringových emulzí

Preparation and Characterization of Pickering Emulsions
Abstract:
Diplomová práce se zabývá vlastnostmi a formulací emulzí Pickeringova typu, které jsou stabilizovány částicemi. Teoretická část se zaměřuje na Pickeringovy emulze, jejich obecnou charakteristiku, fyzikálně-chemické vlastnosti a možnosti jejich použití. V této části je taktéž popsána problematika emulzí klasických, které jsou stabilizovány surfaktanty a také otázka celulózových částic vhodných pro stabilizaci …more
Abstract:
The thesis covers the properties and formulations of Pickering emulsions. The theoretical part focuses on Pickering emulsions, their general characteristics, physicochemical properties and applications. This section also describes conventional emulsions, which are stabilized by surfactants and informs on the cellulose particles suitable for stabilizing of Pickering emulsions. The experimental part …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 18. 5. 2016
Accessible from:: 18. 5. 2016

Thesis defence

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Siudová, Eliška. Příprava a charakterizace Pickeringových emulzí. Zlín, 2016. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 18.5.2016

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • Soubory jsou od 18. 5. 2016 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Tomas Bata University in Zlín

Faculty of Technology

Master programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Technology of Fat, Detergent and Cosmetics Production