Alice Andrlová

Bachelor's thesis

Bezlaktózové mléčné výrobky

Lactose-free dairy products
Anotácia:
Tato kompilační bakalářská práce se věnuje bezlaktózovým mléčným výrobkům a výrobkům s přirozeně nízkým obsahem laktózy, jako možnému řešení při laktózové intoleranci. Nejprve je popsáno nutriční složení hlavních i vedlejších složek kravského mléka a následně jsou uvedeny rozdílnosti ve složení mléka buvolího, kozího, ovčího a velbloudího. V návaznosti na složení jsou charakterizovány zdravotní problémy …viac
Abstract:
This bachelor thesis studies lactose-free variants of dairy products and products with naturally low lactose content, as a possible solution for lactose intolerance. Firstly, is described nutritional composition of major and minor components of cow´s milk, followed by differences in composition of buffalo, goat, sheep, and camel milk. Health problems, associated with consumption of milk and dairy …viac
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 1. 5. 2021

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedúci: Ing. Veronika Legarová, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů
 
Názov
Vložil
Vložené
Práva
Theses 21mgcn 21mgcn/2
3. 5. 2021
Složky
Soubory
Mach, J.
3. 5. 2021
  • Co je jinak přidání souboru

    Soubor nebo složku lze nahrát pomocí tlačítka Přidat.
  • Co je jinak další operace se soubory

    Podrobnosti lze zjistit označením příslušného řádku.
  • Co je jinak pohled pro experty

    Pro častou práci je možné zvolit režim Více možností.
  • Co je nové vyhledávání souborů

    Vyhledávaný výraz můžete zadat přímo do adresního řádku.
  • Co je nové rychlý přístup k souborům

    Pomocí funkce Nedávné je možné se rychle vrátit k právě prohlíženým souborům. Oblíbené soubory je také možné označit Hvězdičkou.
  • Co se chystá

    Připravujeme další vylepšení pro mobilní zařízení.