Chemické a nutriční hodnoty masa jatečných zvířat a změny masa v průběhu zrání a skladování – Jan JELÍNEK
Jan JELÍNEK
Bachelor's thesis
Chemické a nutriční hodnoty masa jatečných zvířat a změny masa v průběhu zrání a skladování
Chemical and nutritional value of meat of slaughter animal and meat changes during maturation and storage.
Abstract:
V teoretické části je zmíněna histologická stavba masa, jeho chemické složení, podrobněji jsou zpracovány kapitoly o posmrtných změnách masa včetně jejich abnormálního průběhu. Jsou zde také uvedeny vady masa, nemoci masa a způsoby zajištění údržnosti masa. Praktická část je věnována porovnání tří jatečných provozů {--} Makovec a.s., JACOM spol. s.r.o. a Františka Kozáková malé jatky v Náměšti na Hané …moreAbstract:
In the theoretical part is mentioned histological structure of meat, chemical composition, details are treated in the chapter on post-mortem changes in meat, including the abnormal course.There are also defects in meat and meat diseases and ways to ensure the meat durability. The practical part is devoted to compare the three slaughter plants {--} Makovec a.s., JACOM spol. s.r.o. and Františka Kozáková …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 30. 5. 2010
Identifier:
15438
Thesis defence
- Date of defence: 16. 6. 2010
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
JELÍNEK, Jan. \textit{Chemické a nutriční hodnoty masa jatečných zvířat a změny masa v průběhu zrání a skladování}. Online. Bachelor's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2010. Available from: https://theses.cz/id/22gro5/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
JELÍNEK, Jan. Chemické a nutriční hodnoty masa jatečných zvířat a změny masa v průběhu zrání a skladování. Kroměříž, 2010. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and food technologies / Technology and Management in Gastronomy
Theses on a related topic
-
Údržba zařízení pro podzemní skladovaní zemního plynu z pohledu řízení, legislativy, bezpečnosti a koordinace činností.
Branislav Bulgan -
Indikátor čerstvosti masa pro uchování masa v lednici
Eliška Hrabová -
Vliv povrchového ošetření kyselinou mléčnou a zrání v obalech na mikrobiologickou kvalitu hovězího masa
Lenka Prokešová