Jan JELÍNEK

Bachelor's thesis

Chemické a nutriční hodnoty masa jatečných zvířat a změny masa v průběhu zrání a skladování

Chemical and nutritional value of meat of slaughter animal and meat changes during maturation and storage.
Abstract:
V teoretické části je zmíněna histologická stavba masa, jeho chemické složení, podrobněji jsou zpracovány kapitoly o posmrtných změnách masa včetně jejich abnormálního průběhu. Jsou zde také uvedeny vady masa, nemoci masa a způsoby zajištění údržnosti masa. Praktická část je věnována porovnání tří jatečných provozů {--} Makovec a.s., JACOM spol. s.r.o. a Františka Kozáková malé jatky v Náměšti na Hané …more
Abstract:
In the theoretical part is mentioned histological structure of meat, chemical composition, details are treated in the chapter on post-mortem changes in meat, including the abnormal course.There are also defects in meat and meat diseases and ways to ensure the meat durability. The practical part is devoted to compare the three slaughter plants {--} Makovec a.s., JACOM spol. s.r.o. and Františka Kozáková …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 30. 5. 2010
Identifier: 15438

Thesis defence

  • Date of defence: 16. 6. 2010

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

JELÍNEK, Jan. Chemické a nutriční hodnoty masa jatečných zvířat a změny masa v průběhu zrání a skladování. Kroměříž, 2010. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Tomas Bata University in Zlín

Faculty of Technology

Bachelor programme / field:
Chemistry and food technologies / Technology and Management in Gastronomy