Chemické a nutriční hodnoty masa jatečných zvířat a změny masa v průběhu zrání a skladování – Jan JELÍNEK
Jan JELÍNEK
Bakalářská práce
Chemické a nutriční hodnoty masa jatečných zvířat a změny masa v průběhu zrání a skladování
Chemical and nutritional value of meat of slaughter animal and meat changes during maturation and storage.
Anotace:
V teoretické části je zmíněna histologická stavba masa, jeho chemické složení, podrobněji jsou zpracovány kapitoly o posmrtných změnách masa včetně jejich abnormálního průběhu. Jsou zde také uvedeny vady masa, nemoci masa a způsoby zajištění údržnosti masa. Praktická část je věnována porovnání tří jatečných provozů {--} Makovec a.s., JACOM spol. s.r.o. a Františka Kozáková malé jatky v Náměšti na Hané …víceAbstract:
In the theoretical part is mentioned histological structure of meat, chemical composition, details are treated in the chapter on post-mortem changes in meat, including the abnormal course.There are also defects in meat and meat diseases and ways to ensure the meat durability. The practical part is devoted to compare the three slaughter plants {--} Makovec a.s., JACOM spol. s.r.o. and Františka Kozáková …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 5. 2010
Identifikátor:
15438
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 16. 6. 2010
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
JELÍNEK, Jan. \textit{Chemické a nutriční hodnoty masa jatečných zvířat a změny masa v průběhu zrání a skladování}. Online. Bakalářská práce. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická. 2010. Dostupné z: https://theses.cz/id/22gro5/.
Jak správně citovat práci
JELÍNEK, Jan. Chemické a nutriční hodnoty masa jatečných zvířat a změny masa v průběhu zrání a skladování. Kroměříž, 2010. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie a řízení v gastronomii
Práce na příbuzné téma
-
Údržba zařízení pro podzemní skladovaní zemního plynu z pohledu řízení, legislativy, bezpečnosti a koordinace činností.
Branislav Bulgan -
Indikátor čerstvosti masa pro uchování masa v lednici
Eliška Hrabová -
Vliv povrchového ošetření kyselinou mléčnou a zrání v obalech na mikrobiologickou kvalitu hovězího masa
Lenka Prokešová