Význam pšenice pro výživu a zdraví člověka – Kristýna Najmanová
Kristýna Najmanová
Bachelor's thesis
Význam pšenice pro výživu a zdraví člověka
Importance of wheat for Nutrition and Human Health
Anotácia:
Pšenice je jednou z nejdůležitějších a nejvýznamnějších plodin na výrobu potravin. Existuje mnoho výrobků, které jsou z pšenice vyrobeny a které patří do běžného každodenního stravování lidí. Její pěstování je na rozsáhlejším území a produkce mnohem častější, než je to u jiných obilovin. Z výživového hlediska je velmi hodnotná, slouží jako zdroj energie a obsahuje živiny důležité pro fungování lidského …viacAbstract:
Wheat is one of the most important and most significant crops for food. There are many products made from wheat and belonging to the normal everyday eating people. Its cultivation is on a larger area and production much more common than it is for the other cereals. From a nutritional point of view is very valuable, it serves as a source of energy and contains nutrients essential for the functioning …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 4. 2017
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: Ing. Oldřich Faměra, CSc.
- Oponent: Ilona Hálová, Ing.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme / odbor:
Agriculture, Horticulture and Rural Development / Nutrition and Foodstuffs
Práce na příbuzné téma
-
Celiakie
Kateřina Křížková -
Analýza střevního mikrobiomu a stanovení lepkových peptidů u pacientů s celiakii
Barbora Štefíková -
Bezlepková dieta - realita v obchodech zdravé výživy
Veronika BLAŽKOVÁ
Názov
Vložil
Vložené
Práva