Rychlé metody pro stanovení údržnosti potravin – Pavel Sedláček
Pavel Sedláček
Bakalářská práce
Rychlé metody pro stanovení údržnosti potravin
Rapid methods for food shlelflife stability
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývá rychlými metodami stanovení údržnosti potravin. Nejprve je zpracováno téma konzervace potravin. V úvodu je nastíněn historický vývoj konzervace potravin a jsou představeny vlivy snižující údržnost potravin. Následují kapitoly o způsobu konzervování vedoucího k omezení mikrobiologického faktoru. Další kapitoly jsou věnovány klasickým metodám stanovení údržnosti potravina …víceAbstract:
This bachelor thesis gradually processes the issue of quick methods for determination of shelf-life food. In beginning it is going throughout the preservation of groceries. At first the history context is drown up and preservation methods are discussed from microbiological point of view. Following chapters are concerning of methods to determinate shelf-life food, including the quick methods. The thesis …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 18. 7. 2013
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 28. 8. 2013
- Vedoucí: doc. Ing. Libor Červenka, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Sedláček, Pavel. Rychlé metody pro stanovení údržnosti potravin. Pardubice, 2013. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- nikomu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniverzita Pardubice
Fakulta chemicko-technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Hodnocení a analýza potravin
Práce na příbuzné téma
-
Software development of a computer aided method to capture and determine crack lengths of fracture mechanics test specimens
Michal Dostálek -
Vytvoření obvodového schématu v CAE systému Engineering Base přenosem z MS Excel
Lukáš Kubička -
Porovnání a využití metod senzorické analýzy a instrumentálních metod pro hodnocení potravin
Anna Svojanovská -
Monitorování meziproduktů při výrobě piva v malých pivovarech pomocí elektronického nosu a termodynamických senzorů
Andrej Laktiš -
Korelace degradačních změn u materiálu z potemníka moučného s výstupními signály z elektronického nosu
Adéla Karteczková