Bc. Barbara STONAWSKÁ

Bachelor's thesis

Analýza senzoricky aktivních látek bylin

Analysis of herbal sensory active substances
Abstract:
V bakalářské práci jsou charakterizovány senzoricky aktivní látky obsažené v bylinách a metody jejich stanovení. K nejdůležitějším senzoricky aktivním látkám se řadí látky vonné (především terpenické uhlovodíky, aldehydy a ketony), chuťové látky (látky sladké, slané, kyselé, hořké a trpké) a barviva (karotenoidní, flavonoidní a chlorofylová barviva). Dále jsou popsány metody izolace a identifikace …more
Abstract:
In the thesis there are sensory active substances in herbs and methods for their determinati-on characterized. The most important sensory active substances are odorants (especialy turpentine hydrocarbons, aldehydes and ketones), taste substances (sweet, acid, bitter and astringent substances) and colorants (carotenoids, flavonoids and chlorophyllous dyes). There are also described methods of isolation …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 1. 6. 2007
Accessible from:: 1. 6. 2007
Identifier: 5430

Thesis defence

  • Date of defence: 25. 6. 2007

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

STONAWSKÁ, Barbara. Analýza senzoricky aktivních látek bylin. Zlín, 2007. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 01. 06. 2007

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • Soubory jsou od 1. 6. 2007 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plný text práce je k dispozici v elektronické podobě.